Blog Seorang Online Enthusiast | Kuala Lumpur | Malaysia

LightBlog

Jumaat, 2 Februari 2018

Percutian Akhir Tahun 2017 ke Pulau Mutiara (Pulau Pinang)

Penang merupakan sebuah lokasi yang menjadi kegemaran saya dan isteri. Hampir setiap tahun kami akan menjejakkan kaki ke Penang sekurang-kurangnya sekali. Ianya juga merupakan sebuah tempat nostalgia saya yang mana saya telah menghabiskan masa untuk pengajian SPM saya selama 2 tahun di sini pada 20 tahun yang lepas. Sudah pastinta Pulau Pinang atau Pulau Mutiara ini mempunyai tempat yang istimewa di hati saya.

Apabila geng isteri saya telah membuat perancangan untuk membuat satu mini percutian ke Penang pada akhir tahun 2017, terus isteri saya yang tercinta tanpa berlengah lagi 'confirm' kehadiran kami sekeluarga. Kebetulan pula hari cuti pun ada lebih, memang perancangan perlu dilaksanakan dengan jayanya lah.

Destinasi Pertama..nampak tak?

Ini dia..Hameediyah Restaurant

Perghh..nasi dengan ayam taruk kuah..memang padu!!

Lupa..ada lauk kari lagi..syurga!

Suasana orang ramai beratur nak dapatkan nasi di sini

Kedai dia kecik jer jadinya barisan beratur memang akan sampai keluar kedai ler..

Bergambar dengan mural di dinding kedai

Selfie keluarga di Penang

Terserempak dengan kedai mainan la pulak..
TONTON VIDEO

Gelagat budak-budak dalam kedai mainan
TONTON VIDEO

Seronok la dapat mainan patung Buzz Lightyear Toy Story.
Mujur RM5 jer harga seketul.
*Tak sampai 12 jam kaki dah patah

Muka seronok dapat mainan

Minyak Yuyi gergasi

Beca-beca untuk sewaan

Henna Art RM5 jer

Penang Street Art: Lebuh Armenian

Selfie di Penang Street Art

Mencuba ais kepal berwarna.
Komen: lebih baik makan cendol atau ABC

Budak ligat..haiya..

Selfie bersama bini

Rombongan berehat sebentar di Armenian Park

Anak saya dengan patung mainan Woody tiruannya

Posing di hadapan Galeri Khat Gaya 1

Posing di hadapan Galeri Khat Gaya 2
Tiba-tiba ada orang besar sekali

Gambar panorama di Padang Kota Lama
Terima kasih kepada Google Photo yang berjaya mencantumkannya

Budak-budak main belon bubble besar
TONTON VIDEO

Budak besar pun main belon jugak
TONTON VIDEO

Bila ntah Penang Hot Air Balloon Fiesta ni

Gambar sekeluarga

Woody dengan Buzz Lightyear pun ada jugak bergambar

Dulu duduk 2 tahun kat Penang ni sekali pun tak pernah jejak Padang Kota ni..haha

Rumah krismas ni memang menarik perhatian budak-budak

Suasana di lobi Hotel Royal Penang

Pantang nampak katil la budak ni

Makan malam di D'Seafood Paradise, Teluk Tompayak Bayan Lepas

Punya la jauh makan tapi makanan dia best!

Suasana dalam D'Seafood Paradise

Suasana di persekitaran D'Seafood Paradise tepi laut
Balik je hotel lepas daripada makan, semua pengsan kepenatan..Zzzz

Sarapan di Hotel Royal Penang

Sarapan tak nak makanan Melayu, nak sarapan Mat Salleh kemain lagi
TONTON VIDEO

Panorama di Swimming Pool di tingkat 6

Keriangan di swimming pool
TONTON VIDEO

Bandar Georgetown daripada bilik hotel

Selfie di Hotel Royal Penang
Check out daripada hotel mesti la mau makan, pusing punya pusing baru la dapat jumpa parking. Jauh gak menapak nak pergi ke satu kedai yang famous ni.

Muka kekenyangan selepas hentam nasi kandar di Restoran Kapitan
Komen: Semalam di Hameediyah lagi charasss!

Dalam perjalanan pulang ke tempat parking kereta, terserempak pulak dengan tempat ni

WonderFood: bergambar jer..tak masuk pun

Kenangan indah di WonderFood. Tak timbang pulak berat badan sebelum dan selepas berapa..haha

Wisma Kastam, 110 tahun dah usianya
Dah kekenyangan, memang tak boleh buat apa la. Ngantuk giler, terpengsan kejap di area Batu Ferengghi. Destinasi seterusnya kena lalu Jambatan Kedua jadinya tak dapat la nak naik feri kegemaran saya.

Design Village Outlet di Bandar Cassia

Design Village Outlet di Bandar Cassia

Design Village Outlet di Bandar Cassia

Design Village Outlet di Bandar Cassia

Fountain air pancut di Design Village Outlet
Tak sempat nak tengok barang-barang kat DVO ni sebab:

Boleh pulak ada kedai mainan Toy World. Memang sangkut la kat sini
TONTON VIDEO

Dah jumpa mainan memang masuk ke alam lain ler
TONTON VIDEO
Begitulah percutian di hari terakhir tahun 2017. Semoga tahun 2018 ini akan lebih ceria lagi dengan aktiviti-aktiviti yang lebih hebat dan seronok.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tag

Jalan-jalan (37) kerja (20) makan-makan (15) personal (15) event (13) kereta (13) pengalaman (13) acara (11) hospital (11) kerjaya (10) utm (10) baby (9) johor (9) ppum (9) bayi (8) cuti-cuti (8) interview (8) job interview (7) percutian (7) peribadi (7) 2018 (6) jb (6) penang (6) syarikat (6) bas (5) bengkel (5) hotel (5) kl (5) makan sedap (5) proton (5) repair (5) training (5) vrms (5) LIMS (4) airasia (4) aswara (4) balik kampung (4) career (4) lawatan (4) melaka (4) temuduga (4) 2017 (3) artis (3) belajar (3) bercuti (3) check-up (3) company (3) doktor (3) ekspress (3) internet (3) kedah (3) kematian (3) kenduri kahwin (3) lepak (3) makanan (3) membeli (3) outstation (3) persembahan (3) phuket (3) sabah (3) servis (3) shopping (3) sistem (3) tayar (3) travel (3) ultrasound (3) wira (3) workshop (3) Bersiar-siar (2) IT (2) barang (2) butterworth (2) caesarean (2) certificate (2) degree (2) e-Curve (2) exhibition (2) expo (2) fleet (2) flight (2) hari raya (2) jawatan kosong (2) kahwin (2) kedai (2) kelahiran (2) klcc (2) klinik ibu mengandung (2) kota kinabalu (2) kota sarang semut (2) kursus (2) lab (2) leet (2) mainan (2) majlis (2) meeting (2) melawat (2) mengandung (2) ofis (2) operation (2) oum (2) pasport (2) pasport international (2) pengajian tinggi (2) premium outlet (2) projek (2) sedih (2) serbu (2) skudai (2) subang jaya (2) tarian (2) taska (2) terbang (2) trip (2) ubi kayu (2) unifi (2) unit kecemasan (2) update (2) urine infection (2) usj (2) walk-in interview (2) window shopping (2) zoo (2) 2013 (1) 3d (1) 4d (1) IJN (1) MAS (1) Toy Museum (1) WEP (1) WPA2 (1) WiFi (1) adventure (1) aidil-adha (1) akademi (1) alignment (1) alstom (1) ambil darah (1) ambulans (1) anencephaly (1) antarabangsa (1) archibus (1) assignment (1) ayam tandoori (1) balik ipoh (1) bandung (1) barang elektrik (1) bas ekspres (1) bateri kong (1) bateriku (1) batu kurau (1) bayaran (1) beauty (1) beli online (1) berjaya (1) berjaya time square (1) besday (1) blog (1) breakdown (1) buka puasa (1) buku (1) business (1) cafe (1) calar (1) casa bistro (1) cekup (1) celcom (1) cepat ekspres (1) check darah (1) china (1) cict (1) cloud computing (1) convention centre (1) course (1) cystic hydroma (1) darah (1) darah tinggi (1) datacom (1) dataran merdeka (1) demam (1) duchess place (1) ecv (1) ekspo (1) el (1) elite (1) engineering (1) equatorial (1) era quorum (1) exam (1) family day (1) farm in the city (1) fb live (1) februari (1) festival (1) flip case (1) fly (1) galeri (1) ginekologi (1) gold coast (1) gurun (1) hari keluarga (1) heitech padu (1) highway (1) homst (1) honeymoon (1) hush puppies (1) ijazah (1) ikan haruan (1) indonesia (1) induction (1) induksi (1) infection (1) inspirasi (1) instanet (1) international campus (1) ipoh (1) ipts (1) jakarta (1) jalan ampang (1) januari 2013 (1) jawatan (1) jem (1) jemerlang (1) jpn (1) jualan gudang (1) jun 2013 (1) kampung (1) kapal terbang (1) karamunsing (1) kawan-kawan (1) kdn (1) kecantikan (1) kecemasan (1) kegemaran (1) kejuruteraan (1) kelantan (1) kelas (1) kem (1) kemas (1) kemek (1) keputusan (1) kerajaan (1) kewangan (1) khalwat (1) klinik (1) konsert (1) korban (1) kos (1) ksl (1) kuala lumpur (1) kuantan (1) kubur (1) kuching (1) kunjungan (1) lagoon (1) langgar (1) langkawi (1) laptop (1) larkin (1) larkin sentral (1) lcct (1) lima (1) lori (1) lymphangioma (1) machap (1) management (1) manhattan (1) masalah (1) meja (1) meja laptop (1) meja portable (1) mekanikal (1) melayu (1) melintang (1) memandu (1) menara 1 (1) mencari (1) mengarut (1) microsoft malaysia (1) midvalley (1) morib (1) mother (1) mr kabab dan biryani (1) mrsm (1) nama (1) nan cheese (1) nasi arab (1) nenek (1) nyanyian (1) pahang (1) parking (1) pasar malam (1) pasir mas (1) pati (1) patong (1) pembedahan (1) pemeriksaan (1) pendaftaran (1) pendang (1) penemuan (1) penipuan (1) perak (1) pilih barang (1) pink (1) polis (1) politik (1) postgradasia (1) potong (1) power bank (1) pre-natal (1) pregnancy (1) pregnant (1) prepaid (1) presint 15 (1) produk review (1) ptaong (1) pudu (1) puncak alam (1) puncak semangat (1) pusara (1) putrajaya (1) rambut (1) rasmi (1) rawatan (1) renew (1) resign (1) restoran (1) riki (1) rosak (1) router (1) rumah (1) rush (1) saintifik (1) sakit belakang (1) sale (1) salon (1) saloon (1) salun (1) samsung galaxy WI850 (1) samsung galaxy w (1) sarapan (1) sarawak (1) sasana kijang (1) saujana utama (1) scam (1) scan (1) scanning (1) segambut (1) selayang (1) sembahyang (1) seri kembangan (1) sesb (1) shah alam (1) shoplot (1) skema (1) snapshot (1) songsang (1) sorento (1) stroller (1) study (1) suria klcc (1) survey (1) taipei (1) taiwan (1) tambun (1) tari tirana (1) tawakkal (1) tawaran (1) technip (1) telekom (1) temu janji (1) tender (1) terengganu (1) terminal 2 (1) test (1) tm (1) transnasional (1) tren (1) tunda (1) tutti-frutti (1) ubat (1) ucapan (1) uitm (1) um (1) university (1) usb (1) utc kuala lumpur (1) utc sentul (1) video (1) viking (1) viva (1) wad (1) walid (1) waranti (1) warehouse (1) water heater (1) wayang (1) wireless (1) wp kl (1)