Rabu, 19 Ogos 2015

Kunjungan ke Bayou Resort Melaka & Zoo Melaka (Jan 2014)

Tahun 2013 berakhir dengan tiada apa yang menarik sangat untuk aku kongsikan. Kini dah tiba pula tahun 2014. Permulaan tahun jer aku dah mulakan aktiviti dengan bercuti..Destinasinya adalah di Bayou Lagoon Resort Melaka.

Pintu Utama Bayou Lagoon Resort
Bayou Lagoon Resort
Bayou Lagoon Resort reception
Bilik di Bayou Lagoon Resort

Kemain seronok lagi anak aku baring atas  katil

Anak aku dan kawannya sarapan pagi
Aku tak ambil pun gambar aku mandi-manda kat Bayou Lagoon Resort tu. Yerlah, kamera fon aku bukannya kalis air. Kang tak pasal-pasal kena beli lain pulak. Sebenarnya aku teringin nak beli Sony Xperia Z1 Compact dulu malangnya aku hanya mampu beli Sony Xperia M jer. Tunggulah ada rezeki nanti.

Habis berjimba-jimba di Bayou Lagoon, pergi pulak ke Zoo Melaka.

Pertunjukan burung di Zoo Melaka
Posing dalam Zoo Melaka
Zoo Melaka ni best jugaklah. Walaupun aku dah lama tak pergi Zoo Negara, tapi aku rasa Zoo Melaka ni lagi best kut. Apa pun, yang penting kita enjoy time bercuti..

4 ulasan:

  1. Weh,hahaha aku geram je dgn ko,pemalas nak hapdet. Aku ada plan jugak nk g bayou lagoon ni, apsal xde byk gambar. Alaa ko ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la..aku sejak tak hapdate..terus hilang momentum nak hapdatenya..wakaka

      Padam
  2. Kita boleh dapatkan senarai homestay Melaka yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
    http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my. Sila hubungi melalui telefon atau Whatsapp ke 013-2987378 (Hana) untuk tempahan.

    Bagi penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan ke Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang boleh lawati http://www.indahkembara.com

    Ataupun kita ada membawa rombongan pelajar ataupun kumpulan bolehlah mendapatkan pakej-pakej menarik untuk penginapan di Melaka dengan melawati http://pakejlawatan.worldheritage.com.my

    BalasPadam

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...