Rabu, 20 April 2011

Ayam Sunat?

Aku terjumpa gambar ni dalam kamera kompeni, tak tahu sapa yang ambik dan tak tahu kat mana gambar ni diambil. Tapi apakah itu ayam sunat? Adakah ayam sunat itu lebih suci daripada ayam biasa? Hahahaha...
Posted by Picasa

Khamis, 14 April 2011

Ajak's Fried Chicken

Entri kali ni aku tujukan kepada member se-ofis aku yang suka makan ayam, termasuklah aku. Mareeeeee....

Ajak's Fried Chicken
Sekarang ni makin banyak pulak aku tengok orang jual ayam goreng stail macam ni. Macam-macam nama aku dah tengok. 1st sekali yang aku jumpa kat pasar malam area rumah aku kat KL, nama dia Uncle Bob Fried Chicken. Pastu keluar pulak Uncle John Fried Chicken. Ada pulak Kelantan Fried Chicken dan macam-macam lagilah. Yang ni yang paling terkini aku jumpa 'Ajak's Fried Chicken' time aku meronda kat pasar malam area belakang Bandar Putra Permai, Lestari Putra Bandar Putra Permai. Ni lokasi dia aku kasi Google Map lagi kalau korang tak tahu tempat dia:


Oh yer, pasar malam ni  setiap hari Khamis malam Jumaat. Aku try Pop Corn Chicken, harga dia RM3 satu beg kertas kecik.  Satu jer komen aku pasal Ajak's Fried Chicken ni, tak boleh challenge rasa Uncle Bob lagi la...

So apa lagi Ajak!! Mari kita ajak semua rakan-rakan makan Ajak's Fried Chicken!!

Isnin, 4 April 2011

Naskah Layang

Pada minggu lepas, macam biasalah aku balik kerja mesti mau tengok dulu kalau-kalau ada surat. Sekarang ni aku punya surat dah semakin kurang sebab makin lama banyak yang dah ditukarkan kepada bentuk digital PDF, email, online access semua. Sekali tu, dengan tidak semena-mena aku dapat surat daripada...tak tahu sapa yang hantar. Yang ada pun cuma cop pejabat pos kat sebelah setem 80 sen yang dihantar daripada Temerloh Pahang. Pelik dan ajaib, aku pun bukak la surat tu dan muncul lah satu naskah berwarna ni:

Kisah seorang sifu teragung alaf ini..
Mentor 5..
Bersama berganding bahu untuk mengejar impian yang 1 tunjuk ajar ku "SIFU"
Bila aku bukak jer naskah ni, terpampanglah gambar-gambar superimpose yang dah la tak professional, tapi memang niat untuk mesej yang hendak disampaikan tu teramatlah dahsyat kejinya. Aku tunjuk la kat mak aku kasi dia tengok, terus dia kata "Astaghfirullahalazimm..Cepat bakar naskah tu..". Aku dah tak ingat aku letak mana naskah ni jadinya aku tak boleh la nak tunjuk, kalau tunjuk pun tak guna jugak sebab mengarut jer benda dalam tu dan bersifat politik sikit. Lucah pulak tu..

Persoalan di sini:

  1. Macam mana pulak elok jer dia tampal nama aku siap dgn alamat penuh aku dan dihantar melalui pos ke rumah aku? Mana diorang ni dapat detail aku?
  2. Siapa la yang sanggup sponsor RM0.80 setem dan jugak printing naskah berkaler ni untuk diposkan kepada aku?
  3. Apa matlamat dan tujuan naskah ni diedarkan? Siap berkaler lagi tu..
  4. Ada sesiapa lagi tak yang dapat jugak naskah yang aku dapat ni?
Siapa nak jawab, dipersilakan komen di bawah ok? Babai..

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...