Sunday, July 19, 2009

Daftar Kursus Kahwin di Zura's Akademik Bangsar

Akhir bulan lepas, setelah mendapat konsultasi percuma daripada beberapa orang tentang kat mana tempat kursus kahwin yang 'Da Bom' di area Kuala Lumpur ni, akhirnya aku dan tunang aku membuat keputusan untuk mendapatkan kursus Pra Perkahwinan di Zura's Akademik Bangsar.

Aku dah lama dengar pasal tempat ni, tapi bila Kak Doly pun cerita dia amik kursus kat situ, kawan sekolah aku pun cerita kata tempat tu okay dan kawan satu universiti aku pun rekomen tempat tu jugak, aku pun nak tahu jugak la apa sebenarnya yg menarik sangat dengan tempat tu. Aku pun pergi la ke Bangsar untuk daftar. Aku time tu datang petang so ofis dah tutup, so aku pun datang la lagi esoknya. Time aku sampai kat tempat tu, ustaz tengah bagi ceramah, diorang pasang loud speaker kat luar ruang legar tempat makan tingkat 2.

Ni tempat nak daftar di Zura's Akademik:


Kat area situ, memang penuh dgn gambar-gambar peserta terutamanya artis-artis yang pernah berkursus kat situ. Antaranya, Lan Pet-Pet, Darling Ngasri dan ramai lagi la yg aku malas nak ingat. Ni kat area tempat makan minum pulak:


Aku tak tengok lagi la harga-harga pakej kad kahwin dengan semua benda-benda lain pasal kahwin ni tapi yang aku jamin, memang sakit la aku punya poket. Aku nak kahwin ni pun sebenarnya bukannya ada duit sangat ni. Duduk kat KL ni mana nak cukup duit kalau tak ikat perut. Berhutang lagi banyak ada la. Tengah pening nak cekau duit kat mana ni. Ada la tengah duk buat deal lagi ni tapi tak tahu la boleh berjaya ke tak. Tapi aku kena pikir positif, masalah kewangan ni masalah kecik jer (walaupun sebenarnya yg paling besar..haha).

Apa pun, ni jadual kursus kat Zura's Akademik:


Boleh nampak ke? Kursus aku ni Sabtu dan Ahad ni dan aku dan tunang aku punya nombor giliran 1 & 2 sebab daftar awal. Aku pun tak tahu apa nak prepare weekend ni karang. Dengar jer la apa Ustaz nak ajar semua kan?

5 comments:

  1. Jay .... bila nak kahwin... x jemput pun ...

    ReplyDelete
  2. oiiii midvalley dowhh..
    mini skirt dowhh.
    waa huuuuuuu..

    ReplyDelete
  3. Buat aper kawen, single la best, bebas kan?

    ReplyDelete
  4. Kalau single dan pandai bersosial, mmg best la. Apa pun, yg bermula mesti akan berakhir..chewah..haha..

    ReplyDelete

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Share