Rabu, 19 Ogos 2015

Sambutan Hari Wanita Antarabangsa (Mei 2014)

Pada bulan Mei 2014, aku telah terjoin satu event di Dataran Merdeka yang bertamakan Sambutan Hari Wanita Antarabangsa 2014. Sebab kenapa aku terjoin adalah kerana isteri aku seorang yang aktif berpersatuan, tak macam aku yang suka buat hal sendiri..hahaha..

Helmi Gimmick kat atas pentas tu

Suasana di Dataran Merdeka ketika itu

Ber we-fie dengan anak aku

Kecik lagi anak aku time ni, gigi pun ada 4 batang je..sekarang dah besar dah pun
Rasanya kali terakhir aku datang Dataran Merdeka ni waktu zaman sekolah kut, tak pun time aku rempit dulu lepas habis Diploma UiTM. Apa pun event ni sememangnya menarik.

Kunjungan ke Bayou Resort Melaka & Zoo Melaka (Jan 2014)

Tahun 2013 berakhir dengan tiada apa yang menarik sangat untuk aku kongsikan. Kini dah tiba pula tahun 2014. Permulaan tahun jer aku dah mulakan aktiviti dengan bercuti..Destinasinya adalah di Bayou Lagoon Resort Melaka.

Pintu Utama Bayou Lagoon Resort
Bayou Lagoon Resort
Bayou Lagoon Resort reception
Bilik di Bayou Lagoon Resort

Kemain seronok lagi anak aku baring atas  katil

Anak aku dan kawannya sarapan pagi
Aku tak ambil pun gambar aku mandi-manda kat Bayou Lagoon Resort tu. Yerlah, kamera fon aku bukannya kalis air. Kang tak pasal-pasal kena beli lain pulak. Sebenarnya aku teringin nak beli Sony Xperia Z1 Compact dulu malangnya aku hanya mampu beli Sony Xperia M jer. Tunggulah ada rezeki nanti.

Habis berjimba-jimba di Bayou Lagoon, pergi pulak ke Zoo Melaka.

Pertunjukan burung di Zoo Melaka
Posing dalam Zoo Melaka
Zoo Melaka ni best jugaklah. Walaupun aku dah lama tak pergi Zoo Negara, tapi aku rasa Zoo Melaka ni lagi best kut. Apa pun, yang penting kita enjoy time bercuti..

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...