Ahad, 17 Julai 2011

Pek Prepaid Instanet

Last week aku balik kampung isteri di Ipoh, macam biasalah kalau aku pergi berjalan aku akan carik jugak internet walau macam mana pun, macam ketagihan pulak..haha..Memandangkan aku punya Celcom Prepaid Broadband lama aku dah expired (burn RM4 kredit aku dalam tu) sebab dah lama tak guna, aku terpaksa beli yang baru punya. Yang pack lama dah takde, yang ada Celcom Instanet yang baru. Korang tahu tak punya la susah nak carik pek prepaid Instanet ni. Aku cuba carik kat Jusco dengan Giant dekat dengan ofis aku, tak jumpa. Kedai jual handphone takde jual, even dealer Celcom pun tak jual. Dulu aku ingat lagi aku carik Celcom Prepaid Broadband kat Celcom Blue pun diorang kata stok habis. Ntah kenapa kat KL susah betul nak carik. Tapi bila tak carik, jumpa pulak. Aku jumpa pun kat dealer Celcom kat Giant Tambun Ipoh. Ni pek baru Celcom Instanet yang aku beli kat Celcom Dealer Giant Tambun Ipoh (Ada 2 tempat boleh beli pek ni dalam Giant Tambun Ipoh tu):

Celcom Instanet Prepaid Pack
Walaupun harganya cuma RM12.50 dengan airtime RM10, still kena kasi photostat IC untuk pendaftaran. Orang kedai tu cakap malam baru boleh guna. Aku bawak balik rumah, sejam lepas tu aku onkan, tengok-tengok dah boleh guna dah. Guna RM5 jer pun, ada lagi RM5 lagi sebab aku balik Ipoh pun bukannya lama. Tapi speed Celcom Broadband kat area Tambun Ipoh memang okay. Top speed 1.5MBps.

1 ulasan:

  1. em..yang kena byr rm30 tu bile ye?yang rm30 tu untuk buln 1st.pas tu jadi rm50 untuk 30 hari ek?tak berapa pahmla..

    BalasPadam

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...