Ahad, 19 Jun 2011

Duchess Place? Kat Mana Tu?

Dah seminggu dah rupanya dah habis 2 minggu cuti sekolah. Waktu tu sememangnya dan semestinya banyak kenduri kahwin dirancang pada waktu itu. Aku tak terkecuali daripada mendapat undangan menghadiri majlis perkahwinan.

So pada 4hb June yang lalu, aku pun pergi la ke satu tempat ni nama dia Duchess Place terletak di Jalan Ampang. Mulanya tak tahu kat mana lokasi dia, pastuh tengok peta kat dalam kad undangan rupanya kat sebelah Bangunan Perkeso, ada construction site kat belakang tempat tu. Ada la Rela jaga tempat parking, kebetulan sampai dapat parking betul2 depan pintu masuk dewan tu. Dewan tu aku tengok dinding dia plastik jer pun. Tapi decoration dia memang nampak ekslusif ler. Oh yer, majlis ni diorang buat waktu malam, sekarang ni banyak pulak trend majlis perkahwinan buat waktu malam. Kalau orang jauh-jauh susah sikit la nak datang pastuh nak balik lagi.

Citer banyak pun tak guna, mari kita tengok gambar-gambar dan video:

Coklat Duchess Place
Sampai hari ni aku tak makan lagi coklat ni. Tengok la bila aku dah muak tengok karang aku makan la..haha

Jom tengok video pengantin sampai:


Pengantin ni kawan bini aku waktu dia belajar Masscom kat UiTM Shah Alam dulu.

Pengantin turun nak makan
Memang "De-Grandis" la majlis perkahwinan ni. Jarang aku dapat join majlis perkahwinan "De-Grandis" macam ni. Makan pun makan beradat bukannya buffet. Kalau lambat sampai tempat pun dah penuh, kena selit la mana-mana yang kosong, itu pun kalau ada.

Sempat lagi ber "camwhore"
Nampak tak kat belakang kitorang tu, ada live band. Dengar cerita diorang ni student IPTA tapi daripada Indonesia. Murah jer katanya pengantin ni bayar kat diorang, RM300 jer kut kalau tak silap. Mari kita dengar persembahan diorang sikit:


Tengok la budak kecik kat depan tu, memang best persembahan diorang ni. Live lagi tu..

Kawan-kawan bini aku tengah makan
Nad, Zul & Shida (Betul kut nama diorg ni)
Memandangkan pengantin ni kawan sekelas diorang dan diorang kamcing giler, dengan aku-aku sekali lepak dan tunggu sampai dah takde orang kat majlis tu sebab nak amik gambar. Tapi aku tak masuk sekali la, bini aku jer la naik atas pelamin tu posing sakan:
Geng Masscom (Advertising) UiTM Shah Alam batch ke berapa tak tahu..
Mungkin wedding ni akan keluar kat rancangan Nona TV3 sebab ada nampak wartawan TV3 pun datang siap interview pengantin lagi. Bila tu aku tak tahu lagilah. Yang pastinya kalau wedding kat tempat "Grandis" macam ni semestinya belasan ataupun puluhan ribu ongkosnya. Apa pun, makanan dia memang ler sodap...

Aku ada 2 wedding lagi aku attend tapi aku takde la nak tunjuk semua kat sini. Memang best hadiri wedding ni, tapi takkan ler datang makan free jer tangan kosong, so kena pikir ler sendiri untuk bawak hadiah atau pun  ang pow. Betul tak?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...