Ahad, 12 Jun 2011

Apabila Air Cond Kereta Rosak Di Hari Hujan

5 tahun lepas, waktu aku di awal-awal perkenalan dengan isteri aku yang tercinta, ketika itulah air-cond kereta Proton Iswara aku rosak. Waktu tu gaji aku kecik jer jadinya aku takde duit nak repair air-cond kereta tu. Memalukan betul dah ler bawa 'awek' (kini bini), tetiba air-cond kereta pulak rosak. Habis berpeluh satu badan dalam kereta, macam duduk dalam sauna. Mood pun time tu dah tak syiok dah nak berdating. Setahun lebih lamanya aku biarkan air-cond kereta Proton Iswara tu dalam keadaan rosak. Bawak kereta pun bukak tingkap jer, memang selalunya aku akan elak daripada driving waktu tengah hari.

Apa pun, korang pernah tak bawak kereta tengah nak balik kerja pada waktu hujan dengan air-cond yang rosak? Macam ni ler rupanya:

Tersangkut dlm jem di Jalan Istana berdekatan dgn KL Sentral
Satu lagi snap
Last snap lepas dah lap-lap wap air guna tisu
Macam ni ler nasib bila dah tersangkut dalam jem di tengah-tengah KL dalam hujan dengan air-cond kereta yang rosak. Tapi biarlah air-cond rosak, jangan kereta rosak tengah-tengah jem tu. Kalau kereta rosak, lagi parah..kena sumpah seranah..hati pun punah ranah..asyik rasa nak marah..poket pun koyak rabak..haha..

Tapi kereta ni dah ok dah air-cond dia, sejuk tak hingat ler pulak. Pasang kat minimum pun aku dah tak tahan sejuk. Bila dah panas, nak sejuk, dah sejuk, nak panas pulak..Macam-macam hidup di dunia ini kan? Okaylah, saja jer nak hapdate blog ni nak kasi lawan sama itu Aku Seorang Ajak. Poyo jer lebih mamat tu, cuba kasi tambah sikit gambar kat blog tu kaluu...Hahaha..

Adios..

2 ulasan:

  1. betol beb, biar ekon rosak jgn kete rosak. jadi bersalah tak ingat, pastu kompom kena hon hon...fuhhhh

    BalasPadam
  2. aku pnah weh..bawa kete lama bapa aku..kena stanby kain buruk dlm tu, kang bila ber wap, mak aku tukang lap2 cermin tu..hahahaa..dah jual dah kete tu skang..

    BalasPadam

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...