Ahad, 22 November 2009

Tengok Tari Tirana Live di e@Curve

Wadduh..Dah lebih sebulan rupanya aku tak hapdate blog aku ni. Sungguh malas betul nak menulis rasanya. Mungkin sebab takde benda exciting nak tulis. Tapi semalam aku pergi ke e@Curve, aku ada la dengar Cineleisure Damansara dah tukar nama, tapi aku tak tahu pulak nama dia e@The Curve s'kang ni. Aku mmg suka tempat ni sebab parking dia tak semahal parking kat tempat lain. Kalau hari minggu, sekali masuk baru RM3. Kalau hari biasa, RM1 jer sekali masuk.

Aku sebenarnya takde cadangan pun nak pergi e@Curve ni, tapi dah tunang aku dengan bersungguh-sungguhnya ajak aku. Aku pun, okaylah, jom! Aku sebenarnya minat jugak tarian-tarian ni walaupun taklah minat giler macam tunang aku. Aku ingat lagi tahun 2007 dulu aku join membership Studio Tarian Linda Jasmin kat Ampang. Aku bayar RM50 tu untuk jadi member:



Waktu tu aku belajar tarian moden dengan lagu Fergilicious Black Eye Peas. Memang hancuss..Aku ingat lebih kurang dalam 8 step first jer, pastuh aku lost. Even ada satu step basic guru aku ajar (Time tu Pamela Chong adik Vince Chong AF1 yg ada join The Amazing Race sebulan selepas dia berenti dari Linda Jasmin Studio tu), setakat selang-selang kaki jer pun, tu pun aku fail. Datang kelas 2 kali jer, pastuh aku terus drop out. Memang badan dah keras aku ni..hahaha..Dah ler jarang giler bersukan, apa nak jadi dgn aku ni?..

Dah ler tuhh..ada ke pulak downkan diri sendiri. Patutnya aku kena motivasikan diri aku kearah kebaikan. Chewah..Berbalik kembali kepada cerita aku pergi tengok sesi bersama peminat Slot Lestary Tari Tirana TV3. Seingat aku la, aku rasa aku pernah tengok citer Tari Tirana ni 3 kali jer kut. Ada la aku tengok time nak makan semua tu, tapi aku tak follow sangat la citer ni. Aku duk follow citer aku download jer pun banyak, semua citer mat salleh yg tipu-tipu belaka. Selingan sikit la, aku tengok citer 2012 last week, aduhai..awal-awal lagi tgk dah ada tipu, dah ler aku duduk row depan sekali, sakit urat belikat aku duduk mendongak ngadap skrin wayang tuh. Dah ler lama nak mampus citer, ending pulak cam haram..Patut aku download jer citer tuh macam aku download citer Surrogates...

Mengomplen pulak aku, mana tadi? Oh, Tari Tirana. Patutnya aku follow citer Tari Tirana ni, pelakon dia kiut-miut dan gediksness terlebih. Memang Da Boom Boom Pow..Hahaha..Tapi nak jadi artis, mesti la kena gedik sikit, kang kalau malu-malu itik camner nak beraksi depan kamera, tul tak? Mari kita tengok gambar-gambar snapshot yang aku ada amik:



Punya la panjang orang beratur nak amik autograph pelakon-pelakon Tari Tirana ni. Aku tak amik pun autograph, kang diorg tanya soalan-soalan pasal Tari Tirana ni, aku bukannya tahu sangat, elok-elok boleh cakap okay, tetiba jadi cacat tergagap-gagap pulak...haha..



Ni Wan Sharmila, star utama Tari Tirana. Laki tu aku tak tahu sapa tapi yang aku tahu, dia cam hero no.2 la. Tunang aku boleh kata dia hensem? Walhal aku rasa aku lagilah terhemsem daripada mamat mata sepet tuh..Akaka..



Tengok la..punya ramai gadis-gadis mengerumuni stage tuh. Time aku kat depan amik gambar tu, gadis-gadis tu siap tertolak aku suruh kasi jalan kat diorang. Fanatik sungguh.



Yg kiri sekali tu Chika dalam cerita Tari Tirana ni. Tunang aku kata dia menari cantik. Liuk lentur badannya mmg da boom katanya. Mari kita lihat persembahan videonya:




Si Chika ni (Aku tak ingat la nama betul dia), boleh menyanyi jugak. Layan video ni:



Tapi yg paling aku suka, bukan suka macam Gay suka ok? Just minat cara dan kesungguhan Mamat pakai baju hitam dalam video kat bawah ni. Katanya dia ni choreographer untuk Tari Tirana ni. Tapi memang gempak la gaya dia (penuh emosi dan karakter).



Banyak tempat aku pergi letak video-video aku ni. Bukan apa, aku duk convert ke sana-sini, upload2 tengok2 fail. Bengkek jer. Nasib baik aku guna Streamyx, kalau aku guna P1 ke, Maxis ke, habis bandwitdh dan slowkan internet aku.

Time dah nak habis acara ni, aku punya kamera aku bawak full pulak memori dia. Terpaksa aku amik guna kamerafon aku. Tak berapa clear sangat la:



Penutup acara. Barisan pelakon-pelakon Tari Tirana.



Aku nak kena catch up tengok Tari Tirana kat TV3 online ni. Alamak, esok dah nak kerja balik dah. Pergi dulu..Cheerio!

2 ulasan:

  1. jay, aku tau ko masuk kelas yg adek bradek vince tuh sbb pompuan tuh je kan...

    ko misti skodeng dia aku tau r ko tuh...ceit, menari kunun, pastu siap ajar bebdk kt opis...

    adeihh, jay jay....

    BalasPadam
  2. tari tirana mmng bes tpi lgi bes kalo aq main ngan ammar alfian aziz

    BalasPadam

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...