Sabtu, 4 Julai 2009

Jacobs Walk of Life 2009 Tmn Metropolitan Kepong

Pada bulan Jun yg lepas, aku register la nama aku kat website Jacobs setelah melihat iklan Jacobs Walk of Life 2009 nak buat kat Taman Metropolitan Kepong. Dekat jer dgn rumah aku, ada la dalam 5 minit drive. Aku pun beria la ajak tunang aku ikut sekali, kononnya nak beriadah dan dapat barang-barang free.

So, hari yg ditunggu pun tiba. Konon nak pergi awal, last-last keluar rumah pukul 8.30am. Hari Ahad korang tahu la, bukannya boleh bangun awal sangat. So pergi la kat Taman Metropolitan Kepong. Singgah kat Shell sebelum taman tu, tengok2 kereta kat situ pun dah ada orang parking. Isi minyak siap2, baru keluar jalan highway MRR2 tu tengok, bersusun kereta parking tepi highway tu. Siap ada yg double parking lagi. Memang ramai giler manusia yg pergi.

Kalau masuk dalam parking taman tu, memang takde parking la, tu aku tahu. So aku pun pergi la depan sikit, nasib baik la jumpa tempat parking ke-2 taman tu tapi jauh sikit la nak menapak ke tempat acara. Parking kat situ selamat sikit la, ada la lagi tempat kosong, tu yg penting. Dah siap2 pakai baju sukan semua, bermulalah acara berjalan kaki di Taman Metropolitan Kepong. Tengah duk berjln tu, nampak la org bawak t-shirt kuning Jacobs tu. Dah berangan la nak dapat satu sebab dah register kan.

Sekali tu, tengah duk jalan tu, nampak la segerombolan orang berjalan berlawanan arah dgn arah yg aku tengah jalan. Tengok ni:



Giler ramai manusia. Terpaksa aku berlabuh kejap kat tepi time tu dan menyaksikan manusia-manusia berbaju kuning berjalan.



Ni baru suku perjalanan, tasik taman ni sikit punya besar wa cakap lu..Ni tak sampai lagi tempat nak mula acara. Memang aku dah terlambat la ni.

Sampai jer kat tempat acara tu, ada pulak manusia kotak biskut. Tengok ni:



Meneruskan lagi perjalanan, sampai la kat registration kaunter sebab ingatkan boleh register lagi.



Rupa-rupanya registration dah tutup. Tapi ramai lagi orang yg duk datang siap ada drama lagi. Time aku lepak kat situ, ada la dalam 10 orang duk tak puas hati sebab kenapa registration dah ditutup. Berbuih mulut organizer duk explain. So, bertekaklah orang yg tak puas hati tu dgn organizer.



Patutnya organizer just letak jer signboard kata acara dah mula so registration dah ditutup, ni tak. Organizer duk sibuk guna pembesar suara diorg duk cakap sapa yg ada wristband dan t-shirt jer boleh beratur amik hadiah free. Macam tak berapa cerdik la organizer ni. Tapi aku time tu baru dapat tahu ada orang dah tunggu sejak daripada pukul 4 pagi just nak register event ni. Mmm..kalau aku join lagi event ni tahun depan, kena gerak awal la kalau tak, tak dapat la t-shirt dgn segala benda-benda free yg diorg nak kasi.

Memandangkan t-shirt pun tak boleh nak dapat, jalan-jalan la area kat sekitar acara penuh kesukanan berjalan kaki ni:



Takde apa sangat pun kat sini kecuali kalau nak check kesihatan free ataupun nak check tulang free tajaan klinik kesihatan Gombak dan syarikat susu Anlene.

Dah takde apa aku tengok, aku pun ajak la tunang aku jom la pergi sarapan dah tak sarapan lagi. Time nak balik tu, tunang aku ternampak seseorang yg sangat dikenalinya. Oh tidak...Farah Fauzana!!



Tengah berpeluh-peluh Farah Fauzana time tu. Baguslah, boleh bakar sikit lemak-lemak berlebihan..Jangan marah ek? hehe..

Tengoklah kalau aku rajin join event Jacobs Walk of Life 2010 tahun depan. Adiostoss..

2 ulasan:

  1. jay kau dah kurus knapa kau nak sertai jacob walk of life...aku raser yang ptut sertai ajak ...muahhahahaha

    BalasPadam
  2. jamessss...

    BalasPadam

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...