Ahad, 19 Julai 2009

Daftar Kursus Kahwin di Zura's Akademik Bangsar

Akhir bulan lepas, setelah mendapat konsultasi percuma daripada beberapa orang tentang kat mana tempat kursus kahwin yang 'Da Bom' di area Kuala Lumpur ni, akhirnya aku dan tunang aku membuat keputusan untuk mendapatkan kursus Pra Perkahwinan di Zura's Akademik Bangsar.

Aku dah lama dengar pasal tempat ni, tapi bila Kak Doly pun cerita dia amik kursus kat situ, kawan sekolah aku pun cerita kata tempat tu okay dan kawan satu universiti aku pun rekomen tempat tu jugak, aku pun nak tahu jugak la apa sebenarnya yg menarik sangat dengan tempat tu. Aku pun pergi la ke Bangsar untuk daftar. Aku time tu datang petang so ofis dah tutup, so aku pun datang la lagi esoknya. Time aku sampai kat tempat tu, ustaz tengah bagi ceramah, diorang pasang loud speaker kat luar ruang legar tempat makan tingkat 2.

Ni tempat nak daftar di Zura's Akademik:


Kat area situ, memang penuh dgn gambar-gambar peserta terutamanya artis-artis yang pernah berkursus kat situ. Antaranya, Lan Pet-Pet, Darling Ngasri dan ramai lagi la yg aku malas nak ingat. Ni kat area tempat makan minum pulak:


Aku tak tengok lagi la harga-harga pakej kad kahwin dengan semua benda-benda lain pasal kahwin ni tapi yang aku jamin, memang sakit la aku punya poket. Aku nak kahwin ni pun sebenarnya bukannya ada duit sangat ni. Duduk kat KL ni mana nak cukup duit kalau tak ikat perut. Berhutang lagi banyak ada la. Tengah pening nak cekau duit kat mana ni. Ada la tengah duk buat deal lagi ni tapi tak tahu la boleh berjaya ke tak. Tapi aku kena pikir positif, masalah kewangan ni masalah kecik jer (walaupun sebenarnya yg paling besar..haha).

Apa pun, ni jadual kursus kat Zura's Akademik:


Boleh nampak ke? Kursus aku ni Sabtu dan Ahad ni dan aku dan tunang aku punya nombor giliran 1 & 2 sebab daftar awal. Aku pun tak tahu apa nak prepare weekend ni karang. Dengar jer la apa Ustaz nak ajar semua kan?

Sabtu, 4 Julai 2009

Jacobs Walk of Life 2009 Tmn Metropolitan Kepong

Pada bulan Jun yg lepas, aku register la nama aku kat website Jacobs setelah melihat iklan Jacobs Walk of Life 2009 nak buat kat Taman Metropolitan Kepong. Dekat jer dgn rumah aku, ada la dalam 5 minit drive. Aku pun beria la ajak tunang aku ikut sekali, kononnya nak beriadah dan dapat barang-barang free.

So, hari yg ditunggu pun tiba. Konon nak pergi awal, last-last keluar rumah pukul 8.30am. Hari Ahad korang tahu la, bukannya boleh bangun awal sangat. So pergi la kat Taman Metropolitan Kepong. Singgah kat Shell sebelum taman tu, tengok2 kereta kat situ pun dah ada orang parking. Isi minyak siap2, baru keluar jalan highway MRR2 tu tengok, bersusun kereta parking tepi highway tu. Siap ada yg double parking lagi. Memang ramai giler manusia yg pergi.

Kalau masuk dalam parking taman tu, memang takde parking la, tu aku tahu. So aku pun pergi la depan sikit, nasib baik la jumpa tempat parking ke-2 taman tu tapi jauh sikit la nak menapak ke tempat acara. Parking kat situ selamat sikit la, ada la lagi tempat kosong, tu yg penting. Dah siap2 pakai baju sukan semua, bermulalah acara berjalan kaki di Taman Metropolitan Kepong. Tengah duk berjln tu, nampak la org bawak t-shirt kuning Jacobs tu. Dah berangan la nak dapat satu sebab dah register kan.

Sekali tu, tengah duk jalan tu, nampak la segerombolan orang berjalan berlawanan arah dgn arah yg aku tengah jalan. Tengok ni:



Giler ramai manusia. Terpaksa aku berlabuh kejap kat tepi time tu dan menyaksikan manusia-manusia berbaju kuning berjalan.



Ni baru suku perjalanan, tasik taman ni sikit punya besar wa cakap lu..Ni tak sampai lagi tempat nak mula acara. Memang aku dah terlambat la ni.

Sampai jer kat tempat acara tu, ada pulak manusia kotak biskut. Tengok ni:



Meneruskan lagi perjalanan, sampai la kat registration kaunter sebab ingatkan boleh register lagi.



Rupa-rupanya registration dah tutup. Tapi ramai lagi orang yg duk datang siap ada drama lagi. Time aku lepak kat situ, ada la dalam 10 orang duk tak puas hati sebab kenapa registration dah ditutup. Berbuih mulut organizer duk explain. So, bertekaklah orang yg tak puas hati tu dgn organizer.



Patutnya organizer just letak jer signboard kata acara dah mula so registration dah ditutup, ni tak. Organizer duk sibuk guna pembesar suara diorg duk cakap sapa yg ada wristband dan t-shirt jer boleh beratur amik hadiah free. Macam tak berapa cerdik la organizer ni. Tapi aku time tu baru dapat tahu ada orang dah tunggu sejak daripada pukul 4 pagi just nak register event ni. Mmm..kalau aku join lagi event ni tahun depan, kena gerak awal la kalau tak, tak dapat la t-shirt dgn segala benda-benda free yg diorg nak kasi.

Memandangkan t-shirt pun tak boleh nak dapat, jalan-jalan la area kat sekitar acara penuh kesukanan berjalan kaki ni:



Takde apa sangat pun kat sini kecuali kalau nak check kesihatan free ataupun nak check tulang free tajaan klinik kesihatan Gombak dan syarikat susu Anlene.

Dah takde apa aku tengok, aku pun ajak la tunang aku jom la pergi sarapan dah tak sarapan lagi. Time nak balik tu, tunang aku ternampak seseorang yg sangat dikenalinya. Oh tidak...Farah Fauzana!!



Tengah berpeluh-peluh Farah Fauzana time tu. Baguslah, boleh bakar sikit lemak-lemak berlebihan..Jangan marah ek? hehe..

Tengoklah kalau aku rajin join event Jacobs Walk of Life 2010 tahun depan. Adiostoss..

Entri Sebelum-sebelum Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...